Wie ben je?
Fämke Nijland

Hoelang werk je bij VUmc en wat is je functie?
Ik werk nu 1,5 jaar bij VUmc als apothekersassistente voor het medicatieteam.

Wat maakt het uitdagend om bij VUmc te werken als apothekersassistente?
Je ziet verschillende mensen met verschillende aandoeningen, waarbij verschillende medicijnen horen. Deze medicijnen kunnen wel of niet met elkaar ingenomen worden waardoor je een gespecificeerde uitleg kunt geven aan de patiënten.

Waarom vind jij het bijzonder om bij VUmc te werken?
Ik vind het bijzonder omdat je dagelijks te maken krijgt met verschillende mensen waaronder patiënten, maar ook artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen. Daarnaast werk je nauw samen met je collega’s en met iedereen vind je een andere manier om samen te werken. Je bent de hele dag bezig met jezelf ontwikkelen, maar je helpt ook anderen verder in hun opleiding, ontwikkeling of op weg naar een betere gezondheid.

Waarom vind jij het leuk om te werken in het medicatieteam?
Als groep zijn wij bezig ons te ontwikkelen om betere processen tot stand te krijgen. Ons team bestaat nog niet heel lang en we werken samen hard om nieuwe doelstellingen te behalen. Iedere dag proberen we de processen nog meer te finetunen.

Wat maakt het werken in ziekenhuis anders dan in een openbare apotheek?
Voor mij is niet één dag voorspelbaar. Als ik ’s morgens mijn dag opstart weet ik niet wat de rest van de dag mij gaat brengen. Heb ik veel patiënten die ontslagen worden, heb ik juist veel opnames of moet ik veel patiënten bellen? In de openbare apotheek kon ik mijn dag uittekenen, alles liep gestructureerd. Dat is bij ons in het team niet en dat maakt het voor mij juist leuk om bij VUmc te werken!

Wil je meer weten over de week van de zorg en welzijn? Kijk dan op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.