Wie ben je?
Ramon Kinneging

Hoelang werk je bij VUmc en wat is je functie?
Ik werk nu 2,5 jaar binnen VUmc. Sinds half december ben ik hier als chefkok verantwoordelijk voor alle maaltijden voor onze patiënten en dat doe ik met heel veel plezier!

Waarom ben je bij VUmc gaan werken?
Hiervoor heb ik 10 jaar in de horeca gewerkt en ik was op een gegeven moment toe aan een andere uitdaging. Ik kende de vorige chefkok van VUmc en zo ben ik hier terecht gekomen. Ik wist dat er hier veelal vers gekookt werd en het leek me fantastisch om te zien hoe het gaat om voor 300 patiënten een verse maaltijd te bereiden. Mijn passie is koken en dat komt hier helemaal tot zijn recht.

Waarom is werken als kok in een ziekenhuis zo leuk?
We gaan als koks nu iedere dag mee naar de afdeling, waar we de patiënten zelf vragen wat ze van de maaltijd vinden. Daar krijg je hele leuke en positieve reacties op en je ziet dat mensen zich beseffen dat wij hier zelf vers koken en dan merk je gewoon dat je echt iets kan betekenen voor de patiënt.

Hoe beschrijf je de cultuur binnen jullie team?
We hebben een hele gezellige en ervaren ploeg, hoofdzakelijk mannelijke koks. Het is hard werken maar het geeft toch altijd een voldaan gevoel met de hele ploeg als je ‘s avonds klaar bent en iedereen een mooie maaltijd gegeven hebt.

Wat moeten mensen nog weten over de keuken van VUmc?
Iedere dag gebruiken wij verse producten om  een mooie maaltijd te koken voor ongeveer 300 patiënten. We zijn nu druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw voedingsconcept  en daarin zijn we op zoek naar hoe we de perfecte maaltijd voor patiënten neer kunnen zetten en het doel is om uiteindelijk de beste keuken van ziekenhuizen in Nederland te zijn. 

Wil je meer weten over de week van de zorg en welzijn? Kijk dan op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.