Wie ben je?
Mijn naam is Maayke Klinkenberg.

Wat is jouw functie en hoelang werk je al bij VUmc?
Sinds december 2013 werk ik bij VUmc als Senior informatie analist DT Zorg bij de dienst ICT, alweer bijna 4,5 jaar.

Wat is het verschil tussen werken op een ICT afdeling binnen een academisch ziekenhuis en werken binnen een regionaal ziekenhuis?
Om te beginnen is de ICT-afdeling (meestal) veel groter. Dat betekent meer mogelijkheden voor specialisatie. Bij VUmc maken we onderscheid in verschillende informatie-domeinen. Zo is er bijvoorbeeld het domein “Onderwijs en Onderzoek”, dat je meestal niet apart tegenkomt in een regionaal ziekenhuis. Zeker bij VUmc zijn we hier best actief in.

Een grote afdeling vraagt overigens ook om meer samenwerking en goede afspraken: je moet met meer collega’s samenwerken om iets voor elkaar te krijgen.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?
Als informatie-analist ben je de directe gesprekspartner van de klanten. Je hoort direct hun problemen en wensen, waar je maar al te graag een oplossing voor wil realiseren. Die oplossing moet echter ook beheersbaar zijn en blijven, dus daar moet je creatief en diplomatiek in zijn. Daarnaast voel ik mij er, als coördinator van het analisten-team, ook verantwoordelijk voor dat mijn teamgenoten hun taken goed kunnen uitvoeren. Met de grote hoeveelheid werk die er van de ICT-afdeling gevraagd wordt is dat ook elke keer weer een uitdaging.

Hoe zou je de cultuur op jouw afdeling beschrijven?
Ik beschouw de cultuur op onze afdeling als open, persoonlijk, vriendelijk, betrokken, professioneel en ambitieus.

Waarom zou je als ICT’er in een omgeving als VUmc willen werken?
Er is een korte afstand tot de klant; je ziet direct waar en voor wie je bezig bent. Je bent daarnaast voor veel diverse klanten werkzaam: van IVF tot OK, van Oogheelkunde tot MDL. Het is erg leuk om steeds bij een andere afdeling betrokken te zijn.

Voor mij is de uitdaging van dit ziekenhuis ook erg belangrijk: de organisatie is constant in beweging. Je werkt voor betrokken en gepassioneerde klanten, die hoge eisen stellen aan zichzelf maar ook aan jou!

Wil je meer weten over de week van de zorg en welzijn? Kijk dan op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.