Wie ben je?
Mijn naam is Marieke Nooijen, ik ben 29 jaar en woon in de Zaanstad. Ik ben 7 jaar geleden met mijn vriend naar de Randstad verhuisd om bij VUmc te gaan werken.

Wat is je functie?
Ik ben werkzaam bij het laboratorium van de apotheek als research analist. Mijn hoofdtaak is het ontwikkelen van methodes voor de analyse van geneesmiddelen in bloed. Deze methodes worden gebruikt voor de directe patiëntenzorg in de (poli)kliniek of voor onderzoeken van zowel interne als externe aanvragers. Daarnaast werk ik, indien nodig, in de routine (diagnostiek) mee en draai ik bereikbaarheidsdiensten.

Hoe lang ben je werkzaam bij VUmc?
Na mijn afstuderen op een vergelijkbaar lab kwam er eind 2010 een vacature vrij bij VUmc. Ik ben hier in februari 2011 begonnen en ondertussen 7 jaar werkzaam op ons lab. Destijds ben ik begonnen als basis analist, doorgegroeid naar kern analist en ondertussen sinds iets meer dan een jaar research analist.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Op een  laboratorium is elke dag anders. Normaliter ben ik bezig met het project wat op dat moment draait. Omdat dit vaak lang lopende projecten zijn, kan ik in overleg met de aanvragers mijn werkzaamheden zelf inplannen. Daarnaast help ik zo nodig mee in de diagnostiek, verifieer ik de resultaten die mijn collega’s genereren en werk ik mee aan het kwaliteitssysteem.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?
Omdat we met patiënten werken weet je nooit van te voren wat de dag gaat brengen. Hierdoor is het werk erg afwisselend en komt het voor dat je ad hoc de plannen om moet gooien. Ondanks alle drukte zorgen dat iedereen zijn werk goed kan uitvoeren en alle patiënten de optimale zorg krijgen is een uitdaging maar daarnaast ook een ontzettend dankbare taak.

Hoe zou jij de cultuur van VUmc omschrijven?
Ik heb de cultuur van VUmc altijd als zeer prettig ervaren. Op ons lab zijn we erg open en direct, wat ik persoonlijk heel prettig werken vind. Het was in het begin wel even wennen omdat ik dit niet gewend was, maar het komt de kwaliteit van het werk zeker ten goede. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om bij te leren, iets wat ik zelf erg belangrijk vind. Ten slotte vind ik het erg leuk dat er van alles wordt georganiseerd en daarbij aan alle culturen wordt gedacht. Zo leer je je collega’s toch op een informele manier beter kennen.

Wil je meer weten over de week van de zorg en welzijn? Kijk dan op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.