Zaterdag 1 oktober 2017 van 12:00 – 17:00 uur doen de VU en VUmc mee aan het Weekend van de wetenschap, een landelijk evenement om Wetenschap en technologie onder de aandacht te brengen. Een leuke dag voor geïnteresseerden, VUmc medewerkers, studenten, kinderen ( 6-16 jaar) en families.

Wat is er te doen

Wil jij zien hoe de kleinste bloedvaten er uit zien? of een nieuwe schedel of kaak wordt gemaakt? Bacteriën en spuug van dichtbij bekijken? Testen hoe het met jouw gehoor zit? Kom het ontdekken tijdens het Weekend van de Wetenschap. Hieronder vind je per lichaamsdeel welke activiteiten er zijn en wat je er van kan leren.

Bekijk het hele programma in het O|2 labgebouw en andere nuttige informatie op www.vu.nl/wvdw.

De toegang is vrij, voor workshops gemarkeerd met een * moet op de dag zelf (gratis) tickets met timeslot worden gehaald in O|2 Labgebouw.

Bijzonder gebouw

 

In het nieuwe laboratoriumgebouw O|2 (naast de polikliniek) van de Vrije Universiteit Amsterdam en VU medisch centrum gaan zo’n 750 onderzoekers van VU, VUmc en de Universiteit van Amsterdam vanaf 2015 intensief samenwerken aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken binnen het domein Human Health & Life Sciences. Zij werken samen in een mix van fundamenteel en toegepast bètamedisch onderzoek, waar huidige en komende generaties profijt van zullen hebben, zoals onderzoek naar de preventie van alzheimer en obesitas. Opzet en inrichting van dit gebouw bieden nieuwe mogelijkheden om met onderzoekers van verschillende wetenschappelijke disciplines onderzoeksfaciliteiten te delen en samen te werken. Zo draagt O|2 bij aan het versterken van de kennisinfrastructuur van metropoolregio Amsterdam.