Behoud van gekwalificeerde medewerkers in de zorgsector en het helpen van medewerkers bij het vinden van nieuw werk. Dat zijn de belangrijkste doelen van het Digitaal Mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker, dat op 30 april 2015 feestelijk werd gelanceerd. Het platform biedt werkgevers en werkzoekenden een veilige plek om elkaar te vinden en samen kansen te creƫren. Een snelle en eenvoudige matching van kandidaten en vacatures vergroot en versnelt de mobiliteit van medewerkers tussen organisaties en biedt nieuwe kansen voor (dreigend) boventalligen en medewerkers waarvan het tijdelijk contract niet wordt verlengd. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor vrijwillige mobiliteit.

Het Mobiliteitsplatform is een gezamenlijk initiatief van SIGRA, Amsta, Amstelring, BovenIJ Ziekenhuis, Cordaan, GGZ inGeest, Odion en VUmc. Mobiliteit tussen instellingen en de verschillende (deel-)sectoren wordt steeds belangrijker. De huidige en komende knelpunten op de arbeidsmarkt vragen om intensieve samenwerking. Een digitaal mobiliteitsplatform ondersteunt die samenwerking op een professionele en unieke manier. Vanaf 1 juni 2015 kunnen ook andere SIGRA leden zich aansluiten bij het Mobiliteitsplatform.

Quote Elvira van Dusseldorp, Manager Mobiliteit bij Cordaan:

“Het regionaal mobiliteitsplatform verbindt organisaties in de zorg van groot Amsterdam, hiermee delen we echt mogelijkheden met elkaar. Medewerkers van de aangesloten organisaties hebben zo makkelijker toegang tot de werkgevers in de zorg in de regio en vice versa. Zo bundelen we onze krachten en kunnen medewerkers behouden worden voor de toekomst.”